Diensten

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Wat kan u ondermeer van ons verwachten

 • Overbrenging van de overledene van de plaats van overlijden (huis, ziekenhuis of rusthuis) naar het uitvaartcentrum.
 • Een mooie verzorging en opbaring van uw geliefde aan huis of in ons uitvaartcentrum.
 • Mogelijkheid tot meermaals groeten van uw geliefde in één van onze rouwkamers. Na de begroeting kan u rustig bijpraten met familie en vrienden in onze verzorgde koffiekamer.
 • Het regelen van de uitvaart kan bij u thuis of bij ons op kantoor gebeuren. Wij vinden het belangrijk om rekening te houden met de persoonlijke wensen van de overledene en nabestaanden. Wij regelen daarom de uitvaart samen met u, helemaal zoals u dat wenst.
 • Wij verzorgen alle soorten uitvaartplechtigheden zowel kerkelijk als burgerlijk gevolgd door een begrafenis of crematie. Ook het vastleggen van de zaal, het regelen en eventueel zelf verzorgen van de koffietafel kan door ons worden gedaan.
 • Wij doen de aangifte van overlijden op de stad/gemeente en verzorgen alle formaliteiten (grafkelder, bijzetting in bestaande concessie, urnegrafkelder, columbarium). Ook contacteren wij de pastoor, regelen het afscheid, koffietafel en de crematie in het crematorium,…)
 • In de Aula van het uitvaartcentrum is er ruimte voor 70 personen (zitplaatsen) zodat er in alle sereniteit afscheid kan worden genomen van uw dierbare, volledig volgens uw wensen.
 • Het verzorgen van uw persoonlijk rouwdrukwerk is geen enkel probleem. Wij doen zelf de opmaak en het afprinten van de rouwbrieven, gedachtenisprentjes, fotokader voor op de kist, misboekjes en zorgen voor de publicatie van een rouwadvertentie in de krant. Wij zorgen eveneens voor de verzending van de rouwbrieven en brengen zelf de brieven voor de bedeling naar de bezorger.
 • In onze winkel is steeds een ruime keuze aan rouwkisten, urnes, mini-urnes, as-sieraden en modellen van vingerafdruksieraden. Ook kleine grafsteentjes, rouwkransen en rouwbloemstukken in kunstzijde of naturel bloemen zijn altijd ter beschikking.  Kransen en bloemen kunnen eventueel rechtstreeks worden besteld via het bestelformulier bij de rouwbetuigingen.  Bekijk onze fotogalerij voor meer informatie.
 • Wij verzorgen onze uitvaarten met een stijlvolle ceremoniewagen en zorgen voor een bekwame ceremoniemeester en dragers die de uitvaartplechtigheid tot in de puntjes verzorgen.
 • Er is steeds een persoonlijke opvang en begeleiding van familie en nabestaanden, ook na de begrafenis. U kunt bij ons altijd terecht voor al uw vragen en extra info betreft een uitvaart.

Uitvaartcentrum Merken behoort tot de beroepsvereniging ‘Uitvaartunie Vlaanderen’
De titel van begrafenisondernemer werd toegekend in Belgie.
De toepasselijke beroepsregeling van begrafenisondernemer is zoals beschreven in het Koninklijk besluit van 21 december 2006, betreffende de beroepsbekwaamheid voor de uitoefening van zelfstandige activiteiten op het gebied van begrafenisondernemer.